2 december 2006

Manier 2 voor het maken van een goed kleurschema

Zoals ik in mijn vorige bericht al vertelde zou ik nog een manier vertellen voor het maken van een goed kleurschema. Oke hier komt ie dan.

Manier 2
Zoek een foto waar jou hoofdkleur duidelijk in terug komt. Wij hadden in ons vorige voorbeeld blauw gekozen dus dat doen we nu weer. We gaan eerst naar http://www.sxc.hu om een foto uit te kiezen. We tikken links in het zoekvenster de term blue in. We kiezen dan voor deze foto, dit omdat hier toch redelijk veel andere kleuren in terug komen. Vervolgens slaan we de foto op en openen hem in photoshop.
We pikken dan met de pipet eerst de hoofdkleur eruit (blauw in ons geval). Daarna kiezen we nog wat andere kleuren (je zult zien dat dit gewoon wat experimenteren is) let er echter wel op dat je in totaal maar 7 kleuren kiest anders wordt het namelijk te druk.
Het resultaat:

(klik voor vergroting)

Kort samengevat
Kies eerst een hoofdkleur en zoek vervolgens een foto waarin deze kleur overheerst. Kies uit deze foto dan eerst de hoofkleur en kies vervolgens een aantal (met een maximum van 7) subkleuren. Je zult dan zien dat de kleuren in het kleurschema goed bij elkaar passen omdat ze dat in de foto ook doen.

Oja was ik het bijna vergeten hier het schema met de kleuren in hexadecimale waarde.
Van links naar rechts: #8D683C, #34342A, #313E09, #B2A791, #6A2A11, #86B1E6